Tinc un volcà

  • Post comments:0 Comments
  • Post category:Contes
You are currently viewing Tinc un volcà

Una eina per ajudar a gestionar la ràbia.

La Miriam Tirado i en Joan Turu tornen a donar-nos el millor d’ells mateixos en l’àlbum il·lustrat “Tinc un Volcà”. Un conte ple de força, de caràcter, de veritat… que vol ser una eina per ajudar les famílies a gestionar la ràbia.

La ràbia no és una emoció concreta dels nostres fills i filles… Ans al contrari! La ràbia forma part de tots i totes nosaltres i estarem d’acord que, de vegades, ni nosaltres mateixos hem sabut com gestionar-la, com atendre-la, com mastegar-la a poc a poc. Senzillament, ens hem sentit oprimits per la seva força.

La ràbia és una emoció que ens cou. Ens crema per dins. Ens fa estrènyer els punys o les dents. Ens fa cridar i, potser, plorar al mateix temps. Ens dol i ens espanta amb la mateixa intensitat. Ens sacseja tan fort que ens fa no reconèixer-nos! Just això li passa a l’Alba!

L’Alba, és una nena de cabell pèl-roig que quan s’enfada sent com li puja foc per l’estómac. Sí… l’Alba té un volcà entre el melic i les costelles que quan entra en erupció i explota, ho crema tot!

Els pares de l’Alba quan veuen i senten les explosions farcides de ràbia de la seva petita, se n’adonen que ells també tenen un volcà. Un de ben gros i virulent. Just en el mateix lloc… entre el melic i les costelles!

Al llarg de les pàgines d’aquest àlbum il·lustrat podrem sentir la necessitat d’acollir la ràbia, de comprendre-la, conduir-la, acompanyar-la, acceptar-la… i, sobretot, de respirar-la!

Deixa un comentari