El camí a l’escola

  • Post comments:0 Comments
  • Post category:Contes
You are currently viewing El camí a l’escola

Un llibre que et commourà i et transportarà a realitats tan punyents que et penetraran amb la força d’un llamp!

Hi ha llibres que et commouen i et transporten a realitats tan punyents que et penetren amb la força d’un llamp.

Hi ha llibres que colpegen, que et desmunten i segresten els teus pensaments. Que et fan agafar aire.

Hi ha llibres que destil·len valentia i difonen la capacitat de fer front a situacions dures, a circumstàncies traumàtiques (poder de resiliència)… Amb l’emoció a flor de pell, avui us presento un llibre d’aquest gènere.

Una joia escrita per Rosemary McCarney, embaixadora de les Nacions Unides al Canadà i autora preocupada pels drets de la infància i la pobresa global, amb la col·laboració de Plan Internacional. Organització responsable de les sorprenents fotografies que s’amaguen dins d’aquest llibre.

Instantànies que ens permetran veure nens i nenes que defugen desastres naturals, creuen rius, ports de muntanya, cims vertiginosos… Que carreguen a pols els seus propis pupitres o pesats recipients plens d’aigua potable.

Anar a l’escola és, sovint, un trajecte llarg i perillós per aquests infants. Però no importa el camí que els espera, o els riscos que hagin de prendre, estan disposats a fer front a la seva realitat perquè anar a l’escola… És el més important! Un lloc on no només es formaran acadèmicament sinó on s’impregnaran de valors, on naixerà un vincle que els acompanyarà tota la vida.

Que trist és saber que alguns nens i nenes, tot i estar disposats a mirar als ulls al perill, mai tindran aquesta oportunitat, mai se’ls obrirà cap camí per anar a l’escola!

Deixa un comentari