No perdem la curiositat…

  • Post comments:0 Comments
  • Post category:Contes
You are currently viewing No perdem la curiositat…

Nosaltres els adults; hem de seleccionar, amb cura, quina informació volem posar a l’abast dels sentits dels nostres nens i nenes. Per educar la sensibilitat hem de cercar lectures de qualitat.

Victor Küppers; és l’autor del llibre ” viure la vida amb sentit”. Aquest llibre, valgui la redundànciava caure a les meves mans gràcies a l’Ingrid; una persona d’ulls vius, de mirada sincera i amb un somriure ple d’amor.

Un bon dia entra a l’aula, m’ensenya l’obra i em recomana llegir-la amb l’energia desbordant que la caracteritza:

– Té; quan te’l llegeixis ja me’l tornaràs!… penso que pot agradar-te “.

Va marxar cantussejant i em va deixar tota encuriosida.

En küppers expressa:

“No crec que tingui res de nou per explicar (… ). L’únic propòsit d’aquest llibre és fer-te pensar. Anem tan ràpid sempre a la vida que no tenim temps de parar-nos de tant en tant a pensar. Comença a ser un luxe disposar d’uns quants minuts per reflexionar. Pensar, rumiar, cavil.lar, discórrer, analitzar examinar, sempre és positiu i necessari. (…).

De vegades les idees s’han d’escoltar quaranta-tres vegades de formes diferents, en moments diversos (…).

De sobte el nostre cap fa “clic”. Aconseguir fer aquest “clic” és l’objectiu d’aquest llibre, recordar-te coses que ja saps i moure’t a l’acció (…).”

Amb aquest pensament, redactat d’una forma fabulosa, vull fer-te arribar que jo tampoc t’explicaré res que no sàpigues. I de la mateixa manera que en Victor Küpper jo, també, vull aconseguir fer aquest ” clic” i recordar-te aquelles coses que ja saps per fer-te reflexionar, cavil.lar, discórrer, analitzar i moure’t a l’acció!

Des que naixem … som éssers curiosos. Observem, meravellats, el món que ens envolta.

Escoltar, tocar, mirar, olorar, tastar… ens omple d’una manera extraordinària. La informació que rebem a través de la vista, el tacte, l’oïda i l´olfacte… és, senzillament, un regal! Un regal per l’ànima i pel nostre creixement.

Els contes formen part d’aquesta informació i per això nosaltres, els adults, hem de seleccionar, amb cura, quina informació volem posar a l’abast dels sentits dels nostres nens i nenes.

Els contes han de traspassar-nos, han de calar-nos ben a dins, han de sacsejar-nos el cor. Si, en acabar una lectura, sentim un calfred, ens dibuixa un sospir, ens desperta l’emoció … aquest conte és de qualitat!

I és que… les nostres filles, els nostres fills (els nostres alumnes) es mereixen tocar, mirar, escoltar… lectures de qualitat. Aquestes ens ajudaran a educar la sensibilitat, el pensament crític, la creativitat, els valors, a mantenir viva la curiositat…

A més … si tenim en compte l’esforç que es requereix per aprendre a llegir i a escriure almenys que hagin viscut i visquin entre bons exemples… oi?

Realment; és el llegat més dolç i poderós que els podem transmetre!

  • Si voleu aprofundir i llegir més sobre la curiositat, podeu llegir l’article de la Theresa Willingham que trobareu fent clic a l’enllaç següent:

http://ciencia.ara.cat/fractal/2015/06/04/la-curiositat/

  • Si voleu aprofundir i llegir més sobre la importància dels contes, podeu llegir els articles que trobareu fent clic als enllaços següents:

http://www.llegircruilla.cat/consells-per-llegir-amb-els-petits/

http://www.lectura.cat/families

Deixa un comentari