El Follet Oriol i l’esperit de la tardor

  • Post comments:0 Comments
  • Post category:Contes
You are currently viewing El Follet Oriol i l’esperit de la tardor

Estic segura que en conèixer el seu personatge, en Follet Oriol, us commourà, us entusiasmarà… us seduirà!

Després d’una nit màgica, la nit de Sant Joan, us parlaré d’una col·lecció que us encisarà!

Els follets, segons diuen, són éssers fantàstics, fins i tot imaginaris, que sempre fan enrenou fent de les seves! Sigui veritat o no, el cert és que els follets ens atrapen perquè, d’alguna manera, reflecteixen la màgia, allò que defuig de la raó.

Avui us presento un follet que copsarà el vostre interès… I no us enganxarà perquè caigui en la tipicitat de fer la guitza, de fer enrenou, de dir mentides o de crear embolics… ans al contrari! Us agradarà perquè, al llarg de les seves aventures, us omplirà de respecte a la natura, de valentia, de responsabilitat, d’amor, de respirar les pors, de sentit crític, d’empatia, de bondat… I, sobretot, de diversió!

Per cert, no tan sols quedareu atrapats/des en les peripècies de la vida del Follet Oriol, sinó que, també, us sorprendrà el format en què es presenten les seves aventures.

Hi ha un objectiu com a rerefons, acompanyar el procés lector des de la placidesa. És per això que, en obrir les pàgines del conte, es poden observar com conviuen dues tipologies textuals diferents en grandària, en color… creant, a l’hora, dues tipologies de frases. Frases curtes i espaiades pensades per a ser llegides per l’infant i frases llargues pensades per a ser llegides per l’adult o lector expert (Lectura Acompanyada).

Darrere d’aquesta fantàstica col·lecció, es troba la ment creativa i el cor inquiet i juganer de l’il·lustrador i escriptor Òscar Sardà i Guàrdia. Estic segura que en conèixer el seu personatge, en Follet Oriol, us commourà, us entusiasmarà… us seduirà!

Deixa un comentari