I vet aquí…. “Les meves petites alegries”

  • Post comments:0 Comments
  • Post category:Contes
You are currently viewing I vet aquí…. “Les meves petites alegries”

Amb un discurs dolç i unes imatges senzilles, però precioses , es transmet una veritat universal; la felicitat no és una fita… la felicitat emergeix quan vivim i sentim les petites, però poderoses, coses de la vida.

L’escriptora Jo Witek i la il.lustradora Christine Roussy donen vida al conte il.lustrat “LES MEVES PETITES ALEGRIES”.

Amb un discurs dolç i unes imatges senzilles, però precioses , es transmet una veritat universal; la felicitat no és una fita… la felicitat emergeix quan vivim i sentim les petites, però poderoses, coses de la vida.

A aquests esdeveniments o petites coses que configuren els nostres dies, que donen forma a la nostra vida… s’anomenen, en aquest llibre, “petites alegries”.

A grans trets; esdevenen “petites alegries” tot allò que neix de la pràctica de viure, amb intensitat, el present, l’avui, l’aquí i l’ara.

Tot comença a partir d’una donació ben especial. L’àvia del conte li dóna a la seva néta una “capseta, preciosa, que tenia en un armari, enorme, que grinyola, tant, en obrir-lo…”. A partir d’aquest moment; podem apreciar com aquesta donació li genera un bé emocional al que nosaltres anomenem FELICITAT.

En aquesta caixeta; la protagonista del conte guardarà “les seves petites alegries”: els seus records, les seves emocions, els seus moments més dolços…

En definitiva; estem davant d’una, bonica, història que ajuda a l’adult a reflexionar i  educar la felicitat ( sentiment que s’emmarca dins de l’educació emocional).

A continuació vull compartir amb tu, lector, un video on t’explico el conte “Les meves petites alegries”. Em fa molta il.lusió compartir aquest moment amb tu però… tingue’s en compte que sóc novençana!

Aquest conte és tan especial com la persona que me’l va regalar; la Sandra. Ella brilla de la mateixa manera que ho fa l’estrella de la portada d’aquest conte… La seva presència et fa sentir millor. Ella, per a mi, és una petita alegria que jo, també, guardaria, amb cura, en una caixeta de la felicitat.

Sandra… GRÀCIES en majúscules. Gràcies per llegir aquesta història i pensar en regalar-me-la.

Us recomano fer click a la pàgina web ” cau de contes” https://sites.google.com/site/elcaudelscontes/com-explicar-contes-sara-c-bryant. Allà es comparteixen els ingredients que hem de tenir en compte a l’hora d’explicar un conte.( … Segur que la pràctica d’aquesta recepta farà que, l’hora del conte, em vagi sortint millor! )

Per aprofundir i millorar us recomano llegir a la Sara C. Bryant:

Deixa un comentari