Les meves petites alegries

  • Post comments:0 Comments
  • Post category:Contes
You are currently viewing Les meves petites alegries

La força dels records…

Totes les emocions que sentim, positives o no, són necessàries per al nostre creixement emocional i l’àlbum que us presento, per a mi, és de gran valor.

Amb un discurs dolç i amb un traç subtil, Jo Witek i Christine Roussy aconsegueixen transmetre una veritat universal; la felicitat no és una fita, no és per sempre. Emergeix quan vivim, sentim i valorem els petits moments que ens regala la vida. Moments que duren un parpelleig, que no són eterns… però que tenen una força extraordinària,ens deixen una petjada al cor de dimensions incalculables!

Al llarg de les pàgines d’aquest llibre, s’ensuma que la felicitat són “petites alegries” que neixen de la pràctica de viure amb intensitat el present, l’avui, l’aquí i l’ara. Aquests instants de felicitat, que esquitxen de llum els nostres dies, ens impulsen i ens ajuden a refer-nos davant d’altres moments menys agradables.

A tothom ens agrada viure dins la bombolla de la felicitat. Ens agradaria viure-hi sempre! Però sabem que això no és possible. Hi ha situacions que apareixen i punxen aquesta bombolla on estàvem tan bé… I llavors, què? Arronsem les espatlles, evitem prendre consciència d’aquella emoció que ens desagrada i ens sentim perduts. Potser per això, aquest llibre posa al nostre abast una eina molt valuosa que ens ajudarà a recuperar-nos, a retrobar-nos, a sentir la serenor… a alleujar-nos: la capseta de la felicitat on guardar els tresors més valuosos!

Tot comença a partir d’una donació ben especial. L’àvia del conte li dóna a la seva néta una “capseta, preciosa, que tenia en un armari enorme”. A partir d’aquest moment, podem apreciar com aquesta donació li genera un bé emocional conegut com FELICITAT.

En aquesta caixeta la protagonista del conte guardarà “les seves petites alegries”: els bassals d’aigua, les bombolles de sabó, els amics i les amigues, el seu gat Peluix, les festes de disfresses, les primeres passes de la seva germana… Com veieu, una caixeta on guardar els moments més tendres. Així, quan l’obri en dies amb gust de disgustos, de penes i tristesa… La força dels seus records farà que senti la dolçor de la felicitat!

Deixa un comentari